A DICE GDC panelján kaptuk meg az első információkat a Battlefield 4 Dragon's Teeth névre keresztelt, valamikor idén nyáron esedékes negyedik letölthető tartalmáról. Noha sok részletet nem árultak el a fejlesztők, azt igen, hogy a városi hadviselésre koncentráló bővítményben egy golyóálló pajzsot használhatunk majd.

Ezt az új eszközt a katonánk két kézzel fogja, így nincs lehetőség arra, hogy a biztonságot nyújtó mobil fedezék mögül lövéseket adjunk le, de azt megtehetjük, hogy társainkat védjük így, vagy azt, hogy agyonütjük azt, aki közel merészkedik.

Az eredeti elképzelés egyébként az volt, hogy a pajzsot egy kézzel tartjuk, ezáltal bizonyos kézifegyverek birtokában aktívabb részesei lehettünk volna a csatának, ám a fejlesztés során világossá vált, hogy az elképzelés nem valósítható meg, részben azért, mert a fejlesztőknek „nem volt idejük elvégezni a szükséges animációs változtatásokat”, másrészt (és ez a súlyosabb) nem volt elég memória. Megtudtuk ugyanis, hogy az egykezes manőver a régi konzolokon egy megabyte-tal többet kért, és ezt bizony már nem tudták megoldani a DICE mérnökei.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!