Még áprilisban jelent meg Windows 10 rendszerekre az Alkotói Frissítés, mely többek között a Game Mode-ot (mely az ígéretek szerint hamarosan jobb lesz) és a Paint3D-t hozta el. A frissítés telepítése után néhány esetben egyes felhasználóknál bizonyos játékok szaggatni (ha így inkább ismerős: stuttering) kezdtek, de az összefüggést nem fedezték fel egy jó darabig. A beérkezett jelentések alapján a Microsoft úgy gondolja, hogy a soron következő frissítéssel megoldódik a probléma.

“Köszönjük mindenkinek, aki visszajelzéseket és nyomokat küldött be a Facebook applikáció segítségével. Wllenőriztük a jelentéseket és azonosítottunk egy problémát, melyről úgy gondoljuk, egyes esetekben az okozhatja az akadozást. A Windows Insider 16273 vagy afölötti buildje reményeink szerint orvosolja a jelenséget.” - írja a Microsoft részéről Paul Aaron.

A magunk részéről ugyan semmilyen problémát nem tapasztaltunk az Alkotói Frissítés telepítése után, de ha esetleg úgy gondolod, hogy téged érint a dolog, akkor ha nem is veszel részt az Insider programban, remélhetőleg az Őszi Alkotói Frissítéssel megkapod a hibajavítást. Felhívnánk a figyelmet arra is, hogy a jelenség nem általános és nincs garancia arra, hogy a Microsoft hibájából szaggat a játékod.

windows-10-fall-creators-update.jpg