• Kijött az új patch
  • Ami visszavett a játékbeli jutalmakból
  • Ezzel is terelve a játékosokat a mikrotranzakciók felé

A Gran Turismo 7-ben még nehezebbé vált az új autók megvásárlása a legutóbbi javítást követően, mivel az csökkentette a különböző versenyek utáni jutalmakat, annak ellenére is, hogy egyébként folyamatosan érkeznek panaszok a játék mikrotranzakcióival kapcsolatban. Az 1.07-es verziójú patch csökkentette a játékon belüli fizetőeszköz összegét, így már annyira sem éri meg krediteket farmolni, mint eddig. Innen pedig egyenes út vezet a sokak által megköpködött miktrotranzakciókig.

Persze sok versenyjáték rendelkezik mikrotranzakciókkal, de a GT7 néhány jobb járműve több órányi játékidőt igényel ahhoz, hogy elegendő kreditet gyűjtsünk össze a megszerzésükhöz. Az exkluzívabb autók némelyikéhez ki is van írva, hogy később kivonják őket a boltokból, ami olyan taktikának tekinthető, amely arra játszik, hogy inkább valódi pénzt költs játékbeli kreditek vásárlására, hogy megvehesd ezeket az autókat, mielőtt örökre eltűnnének. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a korábbi GT-játékokban a játékosok eladhatták autóikat, hogy további krediteket szerezzenek, de a legújabb részben ez már nem lehetséges.

A GT7 játékosoknak persze lehetőségük van valódi pénzzel fizetni, hogy megvásárolhassák a játék csúcskategóriás versenyautóit. A PlayStation Store-ban jelenleg négy kreditcsomag érhető el, ezek árai a következők:

  • 100,000 kredit - 2,49 $ / 1,99 £
  • 250,000 kredit - 4,99 $ / 3,99 £
  • 750,000 kredit - 9,99 $ / 7,99 £
  • 2,000,000 kredit - 19.99 $ / 15.99 £

A Gran Turismo Sport is lehetővé tette a játékosok számára, hogy mikrotranzakcióként egyedi autókat vásároljanak, de ott a járművek darabonként 0,99 és 4,99 dollár között mozogtak. A GT7-ben azonban ez jóval költségesebb lett. A Porsche 919 Hybrid például csak 3 000 000 kreditért cserébe szerezhető meg, amiért körülbelül 40 dollárt kell költeni. Ez merőben más, mint a Gran Turismo Sportban, ahol 2,99 dollárba került ugyanez az autó. A legdurvább az egészben, hogy két ilyen autó megvásárlása azt jelentené, hogy többet kellene kiadnod, mint amennyibe a teljes játék összeségében kerül.