Október 10-én Svájcban elhunyt Mike Singleton, aki a '80-as években olyan legendás játékokat készített, mint a Throne of Fire vagy a Dark Sceptre, igazán ismertté azonban a The Lords of Midnight című kaland-stratégia hibrid tette, mely 1984-ben jelent meg ZX Spectrumra -- ezt két folytatás követte, a Doomdark's Revenge 1985-ben, illetve már PC-re a The Citadel 1995-ben. A 21. században sem hagyta abba a munkát, a 2003-as Indiana Jones and the Emperor's Tombon és a 2008-as GRID-en is dolgozott.

2009-ben az EDGE készített vele interjút, amiben megkérdezték, hogy a mai vagy a régi technológiával készítene-e szívesebben folytatást a The Lords of Midnightnak, nevetve így válaszolt:

"Hogy ZX Spectrumra csinálnám-e, vagy inkább PlayStation 2-re? Ne butáskodjunk. A modern technológia még annál is izgalmasabb, mint a klasszikus gépeké volt a maguk korában. A képzelőerőnk még mindig csak a felszínét súrolja mindannak, amire képesek vagyunk. Öt-hat év múlva olyan játékokat látunk majd, amilyeneket még el sem tudunk képzelni!" -- lelkendezett.

Sajnos saját jóslatának megvalósulását már nem érhette meg, egy év rákkal vívott küzdelem után Mike immár a mennyek PC-it programozza.

Gyászol a játékvilág: elhunyt Mike Singleton
Mike Singleton (1951-2012)