• A héten már másodszor támadtak.
  • Hétfőn 10.3 millió dollárnyi Ethert szereztek meg.
  • Legutóbb pedig 34 millió dollárnyi kriptovalutát loptak el.

A világ egyik legértékesebb kriptovalutája, az Ethereum a tolvajokat is nagyon elkezdte érdekelni. A héten két alkalom során, mindössze három nap eltelte alatt több millió dollárnyi fizetőeszközt loptak el. A hackerek vagy hacker a legutóbbi lopás során a Parityt használta ki, ami egy digitális formában működő tárcaszolgáltatás. A Parity arra szolgált, hogy a kriptovalutát bányászó egyének ott tárolhassák az így szerzett Ethereumot… amitől most megszabadították őket.

Három tárcából 153,000 Ethert tulajdonítottak el, összesen 34 millió dollár értékben. Gavin Wood, a Parity alapítója figyelmeztette a felhasználókat, hogy a tárcában található összegüket azonnal helyezzék át egy biztonságos címre. Az eset után a fehér kalapos hackerek (white hat hackers) a rendszer sebezhetőségét felhasználva 377,015 Ethert (85 millió dollárt) szerezzenek meg, ezzel védve meg az összeget a további támadásoktól.

Ez az összeg visszakerül majd a tulajdonosokhoz a sebezhetőség kiküszöbölése után. Nem ez volt az egyelten lopás a héten, hétfőn 10.3 millió dollárnyi Ethert loptak el a CoinDash-től. De számos másik hasonló eset is történt mostanában. A kockázat ellenére a kriptovaluta bányászása egyre inkább népszerűsödik. Ha a lopásoktól majd a jövőben már nem kell tartani, akkor valószínűleg az elértéktelenedés lesz a felhasználók legnagyobb félelme.

digital-steal.jpg