• Zöld utat kapott a Portal: Outside Influence
  • Elvileg hamarosan kész a mod
  • A csapat már öt éve dolgozik ezen
  • Ez lesz az eredeti Portal eddigi legnagyobb rajongói modifikációja
  • Portal teszt

Az eredeti Portal eddigi legnagyobb és kétség kívül a legambiciózusabb rajongói modifikációja, a Portal: Outside Influence öt évnyi fejlesztés után lassan elkészül -- pontos dátum persze még nincs, de a friss kedvcsináló azt ígéri, hogy hamarosan itt a játék, másrészt pedig múlt héten Steam Zöld utat kapott a projekt.

De mi az a Portal: Outside Influence? Nos, egy nagy, kétrészes projekt, melynek első felvonása a Portal első részéhez készült. A történet szerint a háború elvesztése után a túlélők szétszóródva bolyonganak a leigázott bolygón, az egyikük pedig betéved egy laboratóriumba, ahol régóta nem járt már senki. Ez természetesen az Aperture Science telephelye, ahol megkezdődhet a tesztelések újabb sora.

A Portal: Outside Influence azonban nem csak egy sima pályacsomag, annál jóval több munkát fektettek bele. Egyedi történet, zene és szinkron is készült, a játékmenetet pedig különböző inspirációk színesítik. Lesz némi System Shock érzés a hátrahagyott hanganyagok formájában, de Oddworld-szerű pályákkal is találkozunk majd, illetve a Thief-szériától kölcsönvett elemeket is kapunk, mikor lopakodnunk kell a sötétben nem látó prototípusrobotok között. Ezen felül a grafika is javul, jobb fényhatásokkal, vízeffektekkel és egyéb apróságokkal.

A mod megkezdett sztorija a Portal 2-ben fog folytatódni a Volume Two formájában, de erről még nagyon korai beszélni.