• A PSN és az Xbox Live tegnap óta akadozik
  • Európában és Észak-Amerikában szinte lehetetlen felcsatlakozni rájuk
  • Állítólag a Lizard Squad hackercsoport áll a dolog mögött
  • Kim Dotcom lefizette őket, csak hogy abbahagyják a támadásokat
  • Ezt állítólag megtették, de még mindig nem stimmel valami
  • Észak-Korea, valaki?

Magyar idő szerint tegnap éjszaka elöntötték az internetet a dühöngő játékosok, akik képtelenek voltak felcsatlakozni a Sony és a Microsoft konzolszervereire. A PSN és az Xbox Live egyaránt ledobálja a felhasználókat, vagy csak simán be sem tölt – a két cég Twitteren elismerte, hogy vannak problémák, és bejelentették, hogy a mérnökök dolgoznak a megoldáson.

Ugyan hivatalosan nem erősítette meg a két vállalat, hogy digitális támadások áldozatává váltak, mégis úgy néz ki, hogy többről van szó, mint az ilyenkor megszokott karácsonyi rohamról. Sokan egyből Észak-Koreát tették felelőssé a vélt támadásokért, lévén a távol-keleti rezsim idén egyszer már majdnem csődbe vitte a Sonyt az Interjú című film (ebben két hülye amerikai újságíró utazik el Észak-Koreába, hogy megölje Kim Dzsong Unt) miatt indíttatott hackertámadásaival. Idő közben a Lizard Squad nevű hackercsapat magára vállalta a balhét, amit állítólag azért kezdett a csoport, hogy ezzel bizonyítson egy rivális bandának.

Kim Dotcom, a Mega atyja Twitteren ígért 3.000 db Mega Premium kupont a Lizard Squadnak, ha abbahagyják a támadást. A hackerek belementek a dologba és megkapták Dotcomtól az igen komoly értéket képviselő kuponpakkot, a PSN és az Xbox Live azonban nem javult meg, még most is szinte lehetetlen őket használni, így felmerült, hogy a Lizard csak blöffölt, és semmi közük az egész ügyhöz.

Addig, míg a szerverek szolgáltatásai akadoznak, marad a klasszikus karácsonyi program, azaz a családdal való beszélgetés és evés. Reméljük, azért senki sem kap infarktust az ünnepek alatt amiatt, hogy nem tudja élvezni a vadiúj PS4-ét...