Az E3 hivatalos oldalán, a bemutatandó játékok között szerepel a Half-Life 2: Episode 3 is. Ha csak nem valami oltári nagy hibát követtek el az oldal adminjai, akkor a július 15. és 17. között sorra kerülő rendezvényen láthatunk valamicskét az epizódok következő és egyben utolsó darabjából.

Az, hogy lesz harmadik rész, nem nagy meglepetés, hiszen Gabe Newell is elmondta, hogy az epizódokat trilógiának tervezték. Ez a korai bejelentés viszont egy kicsit ellentmondásos, tudva azt, hogy a Valve mekkora fejlesztési időt hagy a játékaikra, egyáltalán nem elkapkodva semmit. De ha az E3-on látunk is valamit, az még nem jelenti feltétlenül azt, hogy már karácsonykor újra kezünkbe vehetjük a feszítővasat.

A játék adatlapján csupán két platform van jelölve, az Xbox 360 és a PC. Ez azt jelenti, nem lesz PS3 port? Gabe Newell egy régebbi interjúban elmondta, hogy nem igazán szereti a Sony új generációs konzolját, szóval a végén még Microsoft-exkluzív lesz a következő Half-Life 2 epizód.

Mindenesetre tűkön ülve várom most már az E3-at, és mindenképpen jelezzük, ha van valamilyen fejlemény ezzel kapcsolatban.


Friss:
Doug Lombardi, a Valve marketingfőnöke elmondta, hogy biztosan nem lesz az E3-on Episode Three. Talán majd jövőre látunk a játékról valamit.