A Half-Life 3-mal kapcsolatban egyre több furcsa pletyka röppen fel, legutóbb például egyes rajongók szentül meg voltak győződve róla, hogy a Surgeon Simulator 2013 egyik easter eggje a játék létezését hivatott megerősíteni. Bizony, létezését, hisz be soha nem jelentettek Half-Life 3-at, a Valve utoljára még Half-Life: Episode Three-ről beszélt, mely azonban elég valószínűtlen, hogy valaha is elkészüljön. Na de akkor mi van a folytatással?

Nos, a NoShitShurlock nevű portál alkalmazottai állítólag addig-addig zaklatták John Guthrie pályatervezőt, mígnem az első két részen is aktívan dolgozó John megtört, és az alábbit írta e-mailben, gyakorlatilag elismerve a Half-Life 3 munkálatait és megjelenését:

"Nem erősíthetek meg túl sok információt, mert a fejlesztés még mindig igen korai stádiumban van, de azt már most bizton állíthatom, hogy jelenlegi és nextgen konzolokra is kiadjuk, és természetesen a saját platformunkon is megjelenik [itt minden bizonnyal a Steamről van szó], PC-n és Macen. Reméljük, hogy a 2014-es E3-on már lesz egy trailerünk, amikor (sok évnyi kihagyás után) visszatérünk."

Half-Life 3 megjelenés 2014-ben?

Na, most lehet találgatni, hogy igaz-e a hír. Annyi bizonyos, hogy a NeoGAF fórumozói leellenőrizték Guthrie hátterét, és a férfi tényleg a Valve-nél dolgozik. De hogy ő írta-e a fenti sorokat, egyelőre nem került megerősítésre. Amennyiben az információk helytállóak, akkor elég aggasztó, hogy a munkálatok még nem járnak túl előrehaladott állapotban, hisz a Half-life 2: Episode Two óta is eltelt hat teljes év. A megjelenés viszont könnyen kikövetkeztethető, elvégre a mostani konzolok 2015-ben már nagyon öregek lesznek, szóval a Valve-nek valamikor jövő év végén be kellene fejeznie a munkát. Ti mit gondoltok?