Nem ez az első eset, hogy a HTC Vive-val kapcsolatban előkerült a Half-Life 3. Majdnem kerek egy évvel ezelőtt a Valve programozója, Jeep Barnett árulta el, hogy a VR-eszközükkel több játékon is kísérleteztek, többek között a Half-Life-fal és a Left 4 Deaddel. Ekkor vetődött fel annak az elméleti lehetősége, hogy a Half-Life 3 már a virtuális valóság támogatásával érkezik meg.

Nos, úgy tűnik, hogy az ötlet nem csak elméleti szinten létezik vagy létezett. A minap vált elérhetővé a HTC Vive Performance Test applikációja, amit természetesen lelkes emberkék azonnal darabjaira szedtek, hogy feltérképezzék titkait. Így vették észre, hogy több fájl is a Half-Life 3-ra vagy a Left 4 Dead 3-ra utal, és ezeket meg is nézhetjük a Valve News Network videójában.

Ebből persze messzemenő következtetéseket még nem érdemes levonni – lehet még olyat a Half-Life 3-mal kapcsolatban? Mindazonáltal úgy tűnik, hogy a Valve-nél és a HTC-nél is felmerült valamilyen formában eme két „sohaelnemkészülő” játék a Vive-vel kapcsolatban. Kidobott ötlet vagy halvány reménysugár? Unokáink talán megkapják egyszer a választ…