• Megjelenhet a Playstationre is a Half-Life: Alyx
  • Persze ez egyelőre nem ígéret, csak egy lehetőség

A Valve ugyan továbbra sem tud háromig számolni, mégis elég volt a Half-Life: Alyx bejelentése ahhoz, hogy a Valve Index teljes készletét elkapkodják. A 2020 március 20-án megjelenő játék persze nem csak a Valve eszközével kompatibilis, az összes VR-eszközzel hajlandó lesz megmozdulni: Oculus Rift és HTC Vive tulajdonosok is örülhetnek a bejelentésnek. Persze ezen felül is létezik még VR, méghozzá a Playstationé, úgyhogy fel is merült a kérdés: jöhet-e a Half-Life: Alyx a Sony konzoljára is? A PushSquare sikeresen elérte a Valve-ot és fel is tette azt.

halflifealyx8.jpg

“Úgy hisszük, a Sony VR platformja egy hatalmas siker a médium számára, és feltesszük, hogy sok Sony vásárló szívesen játszana a Half-Life újabb fejezetével. Jelenleg nincs aktív fejlesztés alatt, mert a rajtra koncentrálunk, de nem zárhatunk ki semmit” - mondta el Greg Coomer, a Valve termékdizájnere.

És bár ez még messziről és hunyorogva sem tűnik ígéretnek, azt azért hozzátennénk, hogy a Half-Life 2 is Steam-ekluzívként indult, de később ellátogatott konzolokra is, szóval semmi sem kizárt. Pláne, hogy az újgenerációs Playstation alapjaiban elég erős is lehet majd.