A tegnapi nap folyamán kisebb csoda történt: Valve bemutatott egy új Half-Life játékot, amire azért már vártunk egy ideje. Üröm az örömben, hogy csak VR-ra lesz kapható, mert a fejlesztők szerint egyszerűen képtelenség lenne  billentyűzettel és egérrel irányítani. Viszont, ha az új programot kedvezően fogadják a játékosok, akkor további Half-Life játékok is jöhetnek. Erről David Speyrer fejlesztő beszélt a The Verge-nek.

„Valószínűleg nem meglepő, hogy a Valve-nál sokan régóta vissza akartak térni a Half-Life-univerzumba, és ez az élmény csak megerősítette ezt. Miközben a Half-Life: Alyxon dolgoztunk, új módot találtunk arra, hogy további történeteket mondjuk el ezekről a karakterekről és erről a világról, és újfajta élményeket fedeztünk fel. Persze várnunk kell, hogy lássuk, hogyan reagálnak a Half-Life: Alyxra az emberek, ha kijött, de szeretnénk folytatni.”

Speyrer továbbá azt is elmondta, hogy az Alyx teljes értékű játék, a Half-Life új epizódja, és bár az első és a második rész között játszódik, azt javasolja, hogy mindenképpen játsszuk végig előtte a Half-Life 2: Episode Two-t, mert a történet csak akkor lesz kristálytiszta.

half-life-alyx-screen-2.jpg