• A Half-Life: Alyx egy teljes értékű Half-Life játék lesz
  • Melyet a Valve kifejezetten VR-ra fejlesztett
  • Maga a játék története a Half-Life és a Half-Life 2 közötti időszakba kalauzol el minket
  • Megjelenés 2020 márciusában

Nem tétlenkedik a Valve, annyi biztos. A csapat csak pár napja jelentette be legújabb játékát, a Half-Life: Alyxot, most pedig már elő is álltak a pontos részletekkel. Ez alapján a játék az előzetes pletykáknak megfelelően a Half-Life és a Half-Life 2 közti 20 évbe kalauzol el minket, főszereplője pedig Alyx Vance, aki apja segítségével forradalmat szeretne kirobbantani a megszállt Földön.

halflifealyx8.jpg

A történet City 17-ben játszódik, ahová főhősünket és apját is áttelepítik a megszálló erők: itt kell majd kutatnunk, fejlesztenünk és megismernünk az ellenségünk gyenge pontjait, hogy egy nap esélyünk legyen felvenni a harcot a Combine megszálló erőivel. Külön öröm ráadásul, hogy a játék nem csak a Valve saját VR készülékével működik majd, hanem bármilyen SteamVR headsettel, azonban a stúdió természetesen a Valve Index használatát javasolja, mondván, a Half-Life: Alyx kezdetektől fogva erre a hardverre lett fejlesztve.

Végezetül pedig kaptunk egy igen ütős előzetest (lásd alább) és egy megjelenési dátumot is. Ez alapján pedig 2020 márciusában érdemes a Half-Life: Alyx debütálására számítanunk.

Ti mit szóltok az eddig látottakhoz?