Halo 3: egymilliárd multis játszma, 64.109 évnyi eljátszott meccsMondjuk ez tényleg nagyon durva szám, különösen annak tükrében, hogy a Bungie még azt is kiszámolta, hogy pontosan 64.109 évet ad ki, ha összeadjuk az összes játékkal eltöltött időt. (Képzeljétek el, hogy örökké éltek, és ennyi idő alatt csak a Halo 3-mal játszotok...) A Bungie még azt is hozzátette a hírhez, hogy 64.000 évvel ezelőtt a neandervölgyi ősember még mindig élt a Földön, és a homo sapiens még nem érte el az ázsiai kontinenst.

A játékot kiadó Microsoft egyébként olyannyira megörült a hírnek, hogy náluk dolgozó ex-bungie-s Frank O'Connor el is árulta az USA Today számára: a hamarosan megjelenő Halo 3 ODST-ben (amely furcsa neve ellenére nem egy elkapható vírusos betegség, hanem a kiegészítő, az Orbital Drop Shock Troopers rövidítése) egy ilyen trooper katonát irányíthatunk majd. Tehát: no more Master Chief? O'Connor titokzatosan mosolyogva csak ennyit tett hozzá a témához: „Kétlem, hogy most hallottunk volna utoljára Master Chiefről...”

Hogy vajon az ODTS-ben fogunk-e találkozni a mitikus hőssel, vagy a következő Halóban (vagy esetleg egy „Lady Master Chiefette”-tel: lásd a képen), azt csak a jó ég, akarom mondani a Microsoft tudja. Ahogy azzal is a redmondi multi van tisztában, hogy a Bungie, vagy egy másik cég hegeszti-e majd a folytatást...