• Három labdás játékmód kerül bele a Halo 5 februári frissítésébe
  • A régi játékmódokra épülő Neutral Bomb Assaultot, Grifballt, és Fiestát a Halo 5 játékmechanikájához igazították a fejlesztők  

A Halo Waypointon megjelent terjedelmes posztban lebbentették fel a fátylat a Halo 5: Guardinas-hoz februárban érkező tartalmi újdonságokról a 343 Industries fejlesztői. A bejegyzés szerint legalább három új játékmód színesíti hamarosan a többjátékos küzdelmeket, ráadásul mindegyikükben fontos szerep jut régi nagy kedvencünknek: a labdáknak.

A labdajátékra épülő játékmódok nem ismeretlenek a régi motoros játékosok számára, hiszen a Halo-sorozat több epizódjának multiplayer részlegében felbukkantak, ám az új opciókat már a Halo 5 friss játékmechanikájához igazították a fejlesztők. A Neutral Bomb Assault például a korábban Assaultként elérhető játékmód variánsa, és első pillantásra az alapszabályai nem változtak meg különösebben: a térkép kijelölt pontján megjelenő labdát kell megszereznünk benne, és azt eljuttatni az ellenfél célterületére, ahol természetesen az azonnal fel is robban. A különbséget az jelenti, hogy ezúttal a pálya meghatározott részeiről szükséges elhoznunk a labdát, úgy, hogy előbb átvesszük a kontrolt az adott területen. Persze a játékmechanikán is csiszoltak a szakemberek, hiszen a korábbi részekben nem volt túlságosan élvezetes labdacipelőnek lenni, hiszen nem használhattuk a fegyverünket, lassabban mozogtunk, ráadásul minden ellenfél minket próbált eltenni láb alól. Mostantól azonban képesek leszünk közelharcokban bonyolódni labdacipelés közben instant killeket osztogatva a játékszerrel, az ellenfelek számára pedig nem látszódunk majd a térképen, így nehezebb lesz elcsípni bennünket. Ugyanakkor megváltozott a célterület mérete és néhány egyéb játékmenet elem is, hogy egy-egy kör ne pár másodperc alatt fusson le, hanem akár több percig is eltartson, szórakoztató, taktikus, és kihívásokat rejtő játékmóddá téve ezzel a korábbi verziót.

halo5guardiansgrifballmodes.jpg

Emellett a játékosok kérésre visszatér a Grifball opció is, méghozzá saját dedikált pályával, mely az ígéretek szerint teljesen különbözni fog az eddigi Grifball játékterektől, ugyanakkor az ott használatos fegyvereket (Gravity Hammer, Sword, Ball) is kiegyensúlyozták a fejlesztők, így egy roppant szórakoztató játékmóddal gazdagodik a Halo 5 a februári frissítéssel. Amiben biztosan megtaláljuk még a Halo: Reach roppant népszerű Fiesta játékmódjának csiszolt változatát is.