• A 343 Industries-t nem érdekli a battle royale
  • A Halo Infinite a játékmód nélkül jelenik majd meg

Manapság szinte nem is jelenhet meg úgy lövölde, hogy ne lenne benne a Playerunknown’s Battlegrounds és a Fortnite által népszerűvé tett játékmód, a battle royale. Így volt ez a Call of Duty: Black Ops 4 esetén is, és a Battlefield 5 is megkapja év elején saját változatát, de a Microsoft egyik zászlóshajója, a Halo következő felvonása, a Halo Infinite nem lesz rajta ezen a vonaton.

A Mixeren adott streamen a 343 Industries két vezéralakja, Jeff Easterling és James Bachici természetesen nem úszhatta meg a kötelező jelleggel feltett kérdés nélkül: lesz-e battle royale játékmód a Halo Infinite-ben?

„Elmondom, hogy jelenleg az egyetlen BR ami érdekel minket, az a Battle Rifle” – zárta rövidre a kérdéskört rövid, tömör és frappáns megfogalmazással Jeff Easterling.

És bár a válasz nem zárja ki teljesen a lehetőségét a játékmód bevezetésének, nem fűznénk hozzá nagy reményeket, hacsak a rajongói tábor (vagy a kiadó) nyomást nem helyez a fejlesztőre. Mindenesetre az eddigi információk alapján mikrotranzakciókra számíthatunk, mert anélkül nem élet az élet...