• Nyitottabb világgal jön a Halo Infinite
  • Változó napszakok is lesznek
  • De Elite-eket nem irányíthatunk

A tavaly elhalasztott Halo Infinite-ról regélt a 343 Industries egy friss videóban. Ebből kiderült, hogy a játék történetének helyet adó Installation 07, más néven a Zeta Halo teljesen 3D-s objektum lesz, aminek hála az egészet szabadon bejárhatjuk. Olyannyira, hogyha például belepattanunk egy Banshee-be, akkor átszelhetjük az egész gyűrűt és máris a küldetésünk helyszínére érkezhetünk. Ennek ellenére a történet lineáris lesz.

Mindezt fűszerezik a különféle napszakok, amik hatással lesznek az átvezető animációkra és az éjszaka aludni térő vagy éppen az akkor előmerészkedő (például Covenant Gruntok) ellenfelekre. Sőt a Halo Inifnite megjelenése után frissítés keretében olyan nyalánkságot is bekerülnek majd a játékba, mint a hóvihar és a zivatar. És ha ez még nem lenne elég, napfogyatkozásban is részünk lehet, amikor a Zeta Halo gyűrűje eltakarja a napot.

Az Installation 07 ráadásul változatos tájakat kínál a helyi turistáknak. A hagyományos erdős vidékek mellett megjárhatunk mocsarakat, sivatagot és persze a Zeta Halo mély barlangjait, ahol mindenféle titok rejtőzik.

Sajnos azonban néhány játékelemtől búcsút kell mondanunk. A Halo Infinite-ban nem használhatunk egyszerre két fegyvert, agresszív állatokkal sem futhatunk össze, és a Covenant Elite-ek bőrébe sem bújhatunk majd bele újra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!