A javában zajló San Diegó-i Comic-Conon jelentették be a Halo Legends című projektet, mely a Microsoft 343 Industries nevű cégének égisze alatt készül, és amely nem más, mint egy anime-összeállítás a műfaj krémjétől, és ez nem túlzás! A két kreatív igazgató egyike Aramaki Sindzsi, az Appleseed EX Machina rendezője, a másik Osii Mamoru, a legendás Ghost in the Shell atyja. A cucc hasonló lesz az Animátrixhoz, azaz a Halo-univerzum különféle eseményeit, karaktereit láthatjuk rövid történetekben, egy csokorba fogva. És hogy mely stúdiók hegesztik az egyes részeket? A műfaj szerelmesei most kapaszkodjanak, mert szempárásító lesz a felsorolás:

  • Bones (Cowboy Bebop: The Movie, Fullmetal Alchemist, Sword of the Stranger, Eureka Seven)
  • Casio Entertainment (Dai Nipponjin [Big Man of Japan])
  • Production I.G. (Ghost in the Shell, Jin-Roh: The Wolf Brigade, Blood: The Last Vampire)
  • STUDIO4˚C (Animatrix, Tekkonkinkreet, Batman: Gotham Knight)
  • Toei Animation (Dragon Ball, Digimon,Sailor Moon,One Piece)
A Halo Legends kollekciót a Warner Home Video adja majd ki, ennek részleteit későbbre ígérik.

Természetesen az Xbox LIVE felhasználói belepillanthatnak majd pár epizódba, a Halo Waypoint keretén belül. Ez az ősszel induló projekt a Halo-rajongókat fogja ellátni a legfrissebb hírekkel, tudósít a közelgő eseményekről, és különféle, sok esetben exkluzív tartalmak (podcast, trailerek, videoanyagok, játékképek, és a többi) elérését biztosítja. Ezen kívül tartalmaz egy karrier- és rangrendszert is, mely mind a játékbeli, mind az azon kívüli, Halóval kapcsolatos jóságokhoz kapcsolódik. A Halo Legends limitált, korai epizódpremierein kívül a Halo Waypoint „így készült” kisfilmekkel is kedveskedik a nagyérdeműnek.

Részletek hamarosan, maradjatok vonalban!


(Kis színes: aki egyébként nagy Halo-mániás, és nem sajnálja a pénzt rá, az vásárolhat magának eredeti Marc Ecko pólót is egy videojáték áráért, hiszen a játékmániás tervező piacra dobott egy szériát az univerzum témájában. Erre tessék!)