• A héten kellett volna megjelennie a Colony DLC-nek
  • Egy súlyos hiba miatt nem történhetett ez meg
  • Ezt az új Skitterer egysége kokozzák
  • A tervek szerint a Colony valamikor a jövő hét folyamán jelenik meg

Tegnap jelent meg Steamen a Halo Wars: Definitive Edition, és ezen a héten kellett volna megjelennie a Halo Wars 2 DLC-jének, a Colony-nak is. Ez azonban nem történt meg, mert a fejlesztők a végső tesztelés során egy olyan hibára leltek, amelyet kihasználva a játékosok elég komolyan csalhatnak.

A hiba az új, Skitterer nevű egységet érinti, amely lényegében szimbiózisba léphet más, baráti egységekkel, és onnantól kezdve automatikusan célzó, mini ágyú lesz a hibridből, ami ráadásul regenerálódik is. Nos, a probléma az ezzel a jószággal, hogy mint kiderült, ha a Skitter tüzet nyit a célpontjára, akkor arra addig lő, amíg meg nem semmisíti, és ezt nem befolyásolja se a látószög, se a távolság. Vagyis akkor sem menekülhetünk előle, ha a pálya végéig futunk.

A 343 Industries természetesen nem akart kiszúrni a játékosokkal, ezért inkább a hiba kijavításáig nem adják ki a Colony DLC-t. Reményeik szerint viszont jövő héten már újra elmerülhetünk a Halo Wars 2 csatákkal teli világában, amely az új egységek mellett két új achievementet (Hunter/Hunted és Turrets Everywhere) is hozzáad a programhoz.