• Hamisítvány volt az NX kontrolleréről megjelent első kép
  • Az ügyes átverést Idriss2Dev követte el
  • Azt is megmutatta, hogyan csinálta
  • Ez azonban még nem zárja ki, hogy valóban ilyen lesz a periféria
  • A szabadalmakból dolgozott a troll

A minap rácsodálkoztunk a Nintendo NX állítólagos kontrollerére, a hüledezés oka pedig az volt, hogy a visszapillantó tükörre emlékeztető periféria frontján egyetlen nyomógomb sincs, az egész egy képernyő, amiből csak két analóg kar ágaskodik, valamint hátul két, egérgörgőként jellemzett gomb található. 

Az egész nagyon furcsa, de egybevág azzal, ami a korábbi dokumentumokból előkerült, sőt, a Game Informer főszerkesztője szerint is hitelesnek tűnnek az eddig megjelent képek, bár azt nem tudta megerősíteni, hogy valódi példányokat láthatunk-e.

Most kiderült, hogy a legelső fotó hamisítvány volt.

Idriss2Dev vallotta be a tettét, de ennyinél nem állt meg, és egy videót is kaptunk, amiben láthatjuk, pontosan hogyan készült a kép, amit a kiszivárgott szabadalmak mintájára rakott össze. Ennek fényében most már erősen megkérdőjelezhető a minap megjelent másik két kép is, ugyanakkor a hamisítványok nem feltétlenül jelenik azt, hogy nem ilyen, vagy valami ehhez hasonló lesz a végleges termék. Várjuk a Nintendo hivatalos bejelentését, ami lehetséges, hogy az E3-on lesz.