Happy Tree Friends: a játékKenn Navarro, Aubrey Ankrum és Rhode Montijo (elme)beteg kreálmánya évtizedes múltra tekint vissza, és egy ideje már nemcsak a weben nézhető, hiszen tévészéria formájában is felbukkant, melyet előbb az MTV, később a G4 sugárzott. Nos, szerintem csak idők kérdése volt, hogy az anyagból videojáték készüljön, hiszen szinte adja magát a téma. A jogokat a Sega szerezte meg, és azt hiszem, keresve sem találhattak volna jobb partnert a bitbe öntésre, mint azt a Stainless Games stúdiót, amely a világra szabadította a Carmageddont... Az ősrégi, 1993 óta az iparban tevékenykedő, Patrick Buckland és Neil Barnden által alapított csapat a csak PC-vel foglalkozó olvasóink számára talán eltűnt a színről, ennek oka, hogy mostanság átnyergeltek a konzolokra, legújabb projektjük klasszikus pénzbedobós arcade játékok (pl. a Centipede és a Milliped) átírása az Xbox 360 Live szolgáltatására. Szerencsénkre a Happy Tree Friends: False Alarm (= téves riasztás) az XBLA mellett PC-re is megérkezik idén ősszel.

A játék egy akció-puzzle lesz, melyben "fizika alapú környezetmanipulálás" segítségével kell hőseinkkel megoldani a különféle veszélyes szituációkat, illetve kimenteni őket a katasztrófahelyzetekből, olyan elemek felhasználásával, mint a beton, jég, benzin vagy nitroglicerin; aki ismeri a szériát, annak e felsorolás alapján már lehet némi elképzelése a játékmenetről... A szériából három koma szerepel a játékban: Lumpy, a kék jávorszarvas, Flippy, a zöldsapkás hadastyán mackó (ő az e havi, fent látható HTF-háttérkép sztárja), és Handy, az ácshód (vagy hódács?).

Nos, egyelőre ennyi az információ a cuccról, természetesen amint bővebbet tudunk, megosztjuk veletek - bár lehet, hogy a következő kapcsolódó hír főszereplője egy kevésbé „happy friend” lesz, tudjátok, JT, Florida, ilyesmi...