A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette legújabb titkosított USB-meghajtója, a Kingston IronKey Vault Privacy 50 (VP50) bevezetését. A magas szintű adatbiztonságot nyújtó meghajtó FIPS 197 tanúsítással és XTS módban 256 bites AES hardveres titkosítással rendelkezik.

960x0.jpg

A Kingston IronKey Vault Privacy 50 komplex és „passphrase” móddal támogatja az adminisztrátori, felhasználói és visszaállítási (One-Time Recovery) jelszavakat. A többféle jelszó beállításának lehetősége révén könnyebben helyreállítható az adathozzáférés a jelszó elfelejtése esetén. Míg a hagyományos, komplex módnál 6-16 karakteres – négy karaktertípusból hármat tartalmazó – jelszavak választhatók, az új „passphrase” módnál a felhasználó olyan, 10-64 karakteres numerikus PIN-t, mondatot, szólistát vagy akár dalszöveget állíthat be jelszóként, amely teljesen egyedi, ugyanakkor számára könnyen megjegyezhető. A jelszóbevitel megkönnyíthető a „szem” szimbólum bekapcsolásával, amely bevitel közben is láthatóvá teszi a jelszót, csökkentve ezzel a sikertelen bejelentkezési kísérletek számát.

A Kingston IronKey Vault Privacy 50 jellemzői és specifikációja:

  • Hardveresen titkosított USB-meghajtó az adatok védelméhez: A fontos adatokat FIPS 197 szerint tanúsított, 256 bites XTS-AES titkosítás védi. Beépített védelem a BadUSB és Brute Force jellegű támadások ellen.
  • Több jelszó beállításának lehetősége az adathozzáférés visszaállításához. Adminisztrátori, felhasználói és visszaállítási (One-Time Recovery) jelszavak aktiválhatók. Az adminisztrátor újra beállíthatja a felhasználói jelszót vagy visszaállítási jelszóval állíthatja helyre a felhasználói adathozzáférést. ABrute Force jellegű támadások elleni védelem 10 egymás utáni sikertelen jelszóbeviteli kísérlet utánlezárja a felhasználói vagy visszaállítási jelszót, illetve törli a meghajtóról az adatokat, ha tízszer egymás után helytelenül adják meg az adminisztrátori jelszót.
  • Új „passphrase” mód: A felhasználó a komplex és „passphrase” jelszavas mód közül választhat. A passphrase lehet numerikus PIN, szóközöket tartalmazó mondat, szólista vagy akár dalszöveg – 10-64 karakter hosszúsággal.
  • További biztonsági funkciók: A hibás bejelentkezési kísérletek számát és a kapcsolódó frusztrációt csökkenti a „szem” gomb, amely megjeleníti a jelszótbevitel közben. A virtuális billentyűzet elrejti a jelszóbevitelt a billentyű-/képernyőnaplózó alkalmazások elől.
  • Kétféle Read-Only (írásvédett) beállítás: A kártevők támadásai elháríthatók az adminisztrátor által a felhasználó számára beállított, kényszerített „Read-Only” módban, illetve az adminisztrátor vagy a felhasználó által beállított munkamenet-alapú „Read-Only” módban.
  • A meghajtók helyi felügyeletét támogató adminisztrátori szerepkör ideális a kis- és középvállalatok számára: Az adminisztrátori szerepkörben a munkavállalók felhasználói és visszaállítási jelszavai helyben kezelhetők, visszaállítható a hozzáférés a lezárt meghajtón tárolt adatokhoz, és teljesíthetők a jogszabályi követelményekés az előírások igazságügyi informatikai vizsgálat esetén.
  • Interfész:                       USB 3.2 Gen 1
  • Kapacitás1:                     8GB, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB
  • Csatlakozó:                    Type-A
  • Sebesség2:                    

USB 3.2 Gen 1

8GB – 128GB:   250MB/s olvasás, 180MB/s írás

256GB:           230MB/s olvasás, 150MB/s írás

USB 2.0

8GB – 256GB:   30MB/s olvasás, 20MB/s írás

  • Méret:                               77,9 mm x 21,9 mm x 12,0 mm
  • Vízállóság3:                      Max. 1,2 m mélységig; IEC 60529 IPX8
  • Üzemi hőmérséklet:         0°C – 60°C
  • Tárolási hőmérséklet:      -20°C – 85°C
  • Kompatibilitás:                USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
  • Garancia/támogatás:      Korlátozott 5 éves garancia, ingyenes műszaki támogatás
  • OS-támogatás:                Windows® 11, 10, 8.1, macOS® (v. 10.14.x – 12.x.x)

A Kingston IronKey Vault Privacy 50 8 GB – 256 GB kapacitású változatokban kapható. Ötéves korlátozott garancia, ingyenes műszaki támogatás és a Kingston legendás megbízhatósága jár hozzá. További információért látogass el a kingston.com oldalra.