Jó lehet mostanában Tom Holland bőrében lenni, vélekedik a Variety. A tekintetben mindenképp igazat adhatunk a neves amerikai lapnak, hogy a huszonöt éves színész két aktuálisan futó blockbuster főszereplőjének mondhatja magát. Lássuk a hétvégi mozis statisztikákat.

840560.jpeg
(A kép forrása: Espinof)

Nagy siker az Uncharted

Második hétvégéjén is jól teljesít a népszerű videojáték előzménytörténeteként szolgáló Uncharted. A 120 millió dollárból készült opusz lassan visszahozza gyártási költségeit, két hét alatt 227 milliót keresett nemzetközileg.

Tom Holland Nathan Drake mellett Peter Parker bőrében is látható a mozikban. A Marvel decemberben bemutatott szuperhősfilmje harmadik helyen végzett a hétvégi nézettségi versenyben összesen pedig 1,85 milliárd dollárt fialt eddig globálisan. Kétséges, hogy bekerülhet-e minden idők öt legjövedelmezőbb mozija közé, jelenleg a hatodik helyen áll Jon Watts rendezése.

  • Riválisai legnagyobb meglepetésére veszi szárnyai alá Sully a kezdő kincsvadászt, Nathan Drake-et, hogy aztán számtalan veszélyes kalandban vegyenek részt a Mark Walhberg és Tom Holland alakította karakterek. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Meglepetésvígjáték

Nagy meglepetésre futott be múlt héten a dobogó második fokára a Katonadolog. A Channing Tatum főszereplésével készült „veterán vígjáték” tartja pozícióját, a nevetésre kiéhezett amerikai közönség ismét bizalmat szavazott a filmnek. Már 32 milliót keresett a produkció.

  • A film leszerelt főhősét nem eresztik a csatatér emlékei, ezért hedonizmusba menekül a valóság elől. Briggs életében legjobb barátja halála hoz változást, ami után tiszta fejjel kell gondolkodnia és annak agresszívvá vált kutyáját el kell vinnie az exkatona temetésére. A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

Magyarországon

Magyarországon már kevésbé jelentős az érdeklődés a Nincs hazaút iránt, bár a 600 ezres össznézőszám igen tekintélyesnek számít itthon. A Katonadolog viszont 23 ezer nézőt vonzott premierhétvégéjén, az Uncharted pedig 202 ezer látogatót hozott a mozikba két és fél hét alatt. Meglepően jól teljesít a kritika által elmarasztalt Halál a Níluson, közel 78 ezren voltak kíváncsiak Kenneth Branagh második Poirot adaptációjára eddig.

  • Agatha Christie Nílus völgyében és a gízai piramisok lábánál forgolódó krimijében épp egy luxushajón tölti pihenőjét Poirot, amikor egy tragikus gyilkosság történik. Akárcsak az Orient Expressz kocsijaiban, a hajón is illusztris társaság verődik össze, számos gyanúsítottal a fedélzetenA filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.