• 2021-ben jelenik meg a Horizon: Forbidden West
  • Mely hatalmas térképekkel és a PS5 SSD-jének hála zéró töltőképernyővel vár minket
  • Mindezt a játék rendezője árulta el nekünk egy friss videóban

A PS5 bemutatóján sok érdekes játék előkerült, azonban az egyik legnagyobbat még így is a Guerrilla Games újdonsága, a Horizon: Forbidden West szólt. A játékról egy ideje már lehetett sejteni, hogy készül, és a készítők sem titkolták annyira a dolgot, de mégis, a hivatalos leleplező trailer láttán alighanem sok rajongó szíve kezdett el egy kicsit hevesebben verni.

Most pedig befutottak az első konkrét részletek is, melyeket maga Mathijs de Jonge, a Horizon: Forbidden West rendezője osztott meg velünk egy videóban. Ez alapján a játéktér Utahtól egészen a nyugati partig húzódik, ráadásul a PS5 SSD-jének hála ezt a brutális méretű területet töltőképernyők nélkül járhatjuk majd be. Lehetőségünk lesz továbbá a víz alatt és a levegőben is kalandozni, nem árt azonban, ha vigyázunk, hiszen ezeken a tájakon rengeteg nem épp barátságos gép vár arra, hogy véget vethessen a pályafutásunknak.

Ami magát a történetet illeti, ez egy idegen törzs körül bonyolódik majd, akik rájöttek, hogyan tudják a szolgálatukba állítani a gépeket, ezen túl pedig fontos szerephez jut majd a felborulni látszó időjárás és egy különös, a növényeket és állatokat egyaránt elpusztító vörös anyag is, de Jonge azonban ezen túl nem akart spoilerezni a történetből.

Végezetül pedig az is kiderült, hogy a játék 2021-ben jelenhet meg, de sajnos ennél konkrétabb dátumot nem hallottunk.