Április 18-án fog megjelenni a Hawken óriási frissítése (teljes leírás a hivatalos oldalon), mely rengeteg változást hoz a játékmenetbe, kezdve az olyan triviális finomításokkal, mint a fegyverek viselkedése, egészen a kezelőfelület és a játékos-program közötti kommunikáció átláthatóságának javításáig (jobban látható, hogy ki, kicsoda, kiegészítették a radar képességeit), hogy hatékonyabbak tudjunk lenni a csatatéren -- a legfontosabb változtatás azonban mindenképpen az, hogy egy új egység csatlakozik a felhozatalhoz.

A találóan elnevezett Technician Update a Technician kasztot hozza el, ami durván leegyszerűsítve egy támogató egység, de igazából jóval hasznosabb, mint egy egyszerű szanitéc. Igen, a fő feladat a csapatunk tagjainak segítése, de egy lépegetőnek megfelelően komoly fegyverzetünk is van, amit jól használva komoly rombolást vihetünk véghez. A fejlesztők figyelmeztettek mindenkit arra, hogy ne nézzük le már jó előre a Techniciant; másképp kell vele bánni, de meghálálja, hiszen szórakoztató lesz a kezelése, ugyanis a jelenlétével megnőnek a taktikai opciók, és fontosabb lesz a csapatmunka.

Hawken: holnap jön a Technician Update

A Technician Update ezen felül tartalmaz egy achievement-rendszert, ami 300 kihívással várja a játékosokat Hawken kreditekért és achievement pontokért, valamint két új pályát is kapunk: a Facility egyelőre még csak egy tesztterep, ahol a Deathmatch játékmód működik, míg a Front Line az igazi csemege. Ez egy teljes értékű, az alfatesztelésben már rongyosra játszott Valkyrie etap átültetett változata, ahol az óriási játszótér kiváló helyszín a Deathmatch, Team Deathmatch, Missile Assault és Siege játékmódokra.

Hawken: holnap jön a Technician Update