Mához egy hétre, azaz március 22-én jelenik meg a Resident Evil hatodik részének PC-s verziója, és a Capcomnak nagyon rá kell erősítenie a dologra, hiszen a konzolos eredeti megosztotta a kritikusokat és a játékosokat, amit az elvárások alatt teljesítő eladások is igazolnak. Azt már régóta tudjuk, hogy a személyi számítógépek tulajai számos extrát kapnak a megjelenéskor, ám ma egy valóban váratlan meglepetéssel is kedveskedtek nekünk a felkelő nap országának derék fiai.

A Capcom és a Valve ugyanis bejelentette, hogy egy úgynevezett crossover projektben állapodtak meg egymással. Eszerint a fent említett extrák között korábban beharangozott The Mercenaries: No Mercy játékmódban az RE6 alapkarakterei mellett a Left for Dead 2 négy túlélőjével is nekiállhatunk a zombiirtásnak, azaz Coach, Nick, Ellis és Rochelle is választható karakter lesz, ráadásul mind egyedi felszerelést kap. Sőt, a Valve népszerű játékából két ikonikus élőhalott is tiszteletét teszi, így akár az említett „vendégmunkásokat”, akár Leont vagy Adát irányítva is megküzdhetünk a witch és a mini tank jól ismert figurájával. Ez a plusztartalom automatikusan letöltődik a PC-s verzió tulajai számára április 5-től, és ahogy annak idején ígéretet kaptunk rá, egy fillérünkbe sem kerül a dolog.

A meglepetések sora azonban itt még nem ért véget, hiszen a japánok „visszaadják a kölcsönt”: a Left for Dead 2-be beszabadul a Resident Evil 6 három legrettegettebb ellenfele, a lepotitsa, a napad és az ogroman, hála a Steam Workshop keretrendszerének; természetesen az L4D2 birtokosai ehhez is ingyen juthatnak hozzá a tavasz folyamán, bár konkrét dátumot itt nem kaptunk.

A kapcsolódó galériát alaposan megtömtük a bejelentés mellé csatolt képekkel, érdemes végigböngészni! (Angolul értőknek egyébként van egy mosolygós interjú is a Youtube-on Hirabajasi Josiaki producerrel.)

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!