Kavata Maszacsika nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a Revelations teljesítményének függvényében szükségessé válhat a sorozat tiszta lappal való újrakezdése. Ennek az az oka, hogy a játékok letértek a régi ösvényről, de az sem segít, hogy az elmúlt két esztendőben túl sok játék jelent meg. A Revelations gyártásvezetője szerint a Capcom ezzel hibát követett el, a vásárlókat ugyanis nem feltétlenül játékáradattal lehet megnyerni.

Kavatának mellesleg igaza van, hiszen 2011-ben és 2012-ben a Resident Evil The Mercenaries 3D, a Revelations, az Operation Raccoon City és a 6-os számmal ellátott epizód jelent meg, s nem mindegyik ért el kiugró sikereket.

A megoldás az lehet, hogy kevesebb játékot adnak ki, de ez csak a probléma egy része. A másik gond az akció lehet, melyből az utóbbi részekben már túl sok volt. Kavata a játékosok visszajelzéseire alapozva átgondolta a korábbi vélekedését, s a Revelationsben már a sorozat klasszikus elemeit is beépítette, annak reményében, hogy a pörgésre vágyó és a régi időket visszaváró rajongók is megtalálják a számításukat.