Jövő héten fog megjelenni az Elder Scrolls V: Skyrim második nagyszabású letölthető tartalma, melynek az a nagy különlegessége, hogy a játékosok által megvásárolt földterületen az alapoktól kezdve építhetjük meg a házunkat. Ez lehet egy egyszerű, egy szobás tákolmány, de elég időt belefektetve egy óriási villát is felhúzhatunk trófeaszobával, istállóval, konyhával és mindennel, ami csak az eszünkbe juthat.

A házunk megalkotásának során új eszközöket kapunk, amivel megmunkálhatjuk a köveket és fákat, hogy egyedivé varázsoljuk otthonunkat, illetve lehetőséget kapunk arra is, hogy élettel töltsük meg az építményünket, hiszen örökbe fogadhatunk egy gyereket, akit aztán fel kell nevelnünk. Ha a gyerekvállalás mellett döntünk, bónuszokat kapunk a családunk után, ám egyúttal kockázatot is vállalunk, hiszen bármikor megtámadhatják a házunkat a banditák, elvéve tőlünk szeretteinket.

A DLC tehát a történetet nem bővíti ki, viszont így is sikeresen tolhatja ki a játék élettartamát, elvégre rengeteg lehetőség rejlik a házépítésben, például egy ingatlanbirodalmat is kiépíthetünk Skyrimban, vagy kiélhetjük építészfantáziánkat.



A Hearthfire DLC szeptember 4-én fog megjelenni 400 MS pontos áron, ám először csak Xbox 360-ra. Elméletben 30 nap múlva PC-re és PlayStation 3-ra is elérkezik majd a csomag, de érdemes felkészülni egy kis késésre, hiszen a Dawnguard is csúszott.