• Egy anya köszönetet mondott a Ninja Theory-nak
  • Mert a fia a Hellblade miatt nem lett öngyilkos
  • Inkább a kórházi kezelést választotta

Sokszor írunk olyanról, hogy ez vagy az a játék egy ember halálát okozták, és sajnos ritkán számolhatunk be arról, ha valakinek az életét mentik meg. Most viszont erre találtunk precedenst, ugyanis a Ninja Theory tavalyi sikerjátéka, a Hellblade: Senua’s Sacrifice bizony megmentette egy ember életét.

Tudni kell, hogy a játék címszereplője, Senua egy mentálisan beteg ember, és tulajdonképpen az egész játék egy hatalmas metafora erre. A démonok, Hel, a fúriák hangja és a főgonosz, Hella mind-mind Senua mentális leépülésének szimbólumai. Hogy ezt minél jobban megvalósíthassa, a csapat nem csak neurológusokkal és szakemberekkel, de mentális betegekkel is együtt dolgozott. És úgy tűnik, nagyon jó munkát végeztek.

Nem csak azért, mert a Hellblade: Senua’s Sacrifice egy mestermű, olyan hangulattal és képi világgal, amiben mindenképpen érdemes egyszer elmerülni, hanem mert a kétgyermekes anyuka, Jessica Prime szerint ez a játék mentette meg az idősebbik fia életét. A Twitteren közzé tett köszönetnyilvánításban tömören elmesélte, hogy mentális betegségben szenvedő gyermeke már az öngyilkosságon gondolkodott, ám miután végigjátszotta a Hellblade-t, odament anyjához és arra kérte, hogy vigye kórházba.