• Ma van a Mentális Egészség Világnapja
  • A Ninja Theory pedig egy rendhagyó trailerrel tiszteleg a nap előtt
  • A videóban hálás levelek részleteit teszik közzé, a rajongók által készített képekkel együtt
  • A játék mai bevételeit pedig jótékony célokra ajánlják fel

Idén augusztusban jelent meg a Ninja Theory legújabb alkotása, a független AAA címként beharangozott Hellblade: Senua’s Sacrifice. A játék kifejezetten jól teljesített, mind a kritikusok, mind a játékosok szerették, egyedül a Steamen körülbelül 180 ezer példány talált belőle gazdára. A programmal kapcsolatban a legtöbben annak félelmetesen jól eltalált hangulatát szokták emlegetni, azonban a Hellblade-nek van egy másik nagy pozitívuma is: a szakértők szerint remekül vissza tudja adni mentálisan beteg főhőse gondolatait, érzéseit és világlátását.

A programnak ezen vetületével kapcsolatban a Ninja Theory csapata számtalan levelet kapott az elmúlt két hónapban, és most úgy döntöttek, hogy a Mentális Egészség Világnapja miatt ezek egy részét közzéteszik egy rendhagyó és kifejezetten megható trailerben. A négyperces videóban hálás levelek részleteit olvashatjuk, közülük a legtöbb írója arról számol be, hogy a játéknak hála jobban meg tudták értetni betegségüket a környezetükkel, vagy épp ők maguk kerültek közelebb egy mentálisan beteg családtagjukhoz.

Szintén szép gesztus, hogy a fejlesztők a Hellblade: Senua’s Sacrifice mai eladásaiból származó bevételüket az utolsó centig a mentálisan sérült emberek megsegítésére ajánlották fel.