Ha játszottál valaha valamelyik Diablo-játékkal, akkor Deckard Cain enve bizonyára több, mint ismerős. Bár a ki-tudja-hány-éves öreg bölcsből aligha néznénk ki bármiféle harci tapasztalatot, a Starcraft lángszórósa után  mégis ő lesz a következő hős a Blizzard MOBA-játékában, a Heroes of the Storm-ban.

A karaktert ismerve ahogy azt már sejthettük előre, egy igazi supporttal lesz dolgunk, aki nem éppen erős vagy gyors. Passzív képessége (Fortitude of the Faithful) erősebbé teszi páncélzatát (nem, nem tudom mi van a köntös alatt) és képességei is gyorsabban töltődnek újra, ha csapattársaihoz közel tartózkodik. És ha már a képességekről esett szó, Deckardnak van pár trükk a tarsolyában.

  • Healing Potion – Deckard akár öt gyógyító flaskát kidobhat a csapatnak
  • Horadric Cube – minimális sérülést okoz, de jelentősen lelassítja az ellenfelet
  • Scroll of Sealing – egy területre ható kétélű képesség, mely vagy védi csapattársainkat, vagy szintén sebez egy kicsit és megállítja az ellenfeleket
  • Stay a while and listen – Cain egy izgalmas történetet olvas fel, melytől ellenfelei azonnal… álomba merülnek
  • Lorenado – egy könyvekből álló tornádó halad a célpont felé, és folyamatosan hátrébb lökdösi azt

Mindennek tetejébe talentjei még tovább erősíthetik a gyógyító flaskákat és a Horadric Cube-ot, ráadásul gemeket is bevethet, hogy megváltoztassa képességeinek működését.