...mert hogy (figyeljétek az ügyes átkötést!) a kalózos DLC, pontosabban „Adventure Pack”, ahogy a derék gallok nevezik után még egy hasonló jószág érkezik szeptemberben, Danse Macabre címmel, melyet amúgy nem a magyar fejlesztőstúdió, a Black Hole készít, hanem a német Limbic, akárcsak az emlegetett Pirates of the Savage Sea esetében.

A pakk főhőse Sandro, a legendás főgonosz főlich főmágus, akit évekkel a Heroes VI történései előtt kirúgtak a Pókszektából és a Hét Városból, hatalmának kulcsát, legendás botját pedig elkobozták. Emberünk nyom nélkül felszívódott, senki nem tudott róla semmit, és az eltelt évtizedek alatt szépen meg is feledkeztek róla. Hiba volt!

Sandro ugyanis bosszúra éhesen visszatér, és rögtön elindul, hogy visszaszerezze korábbi tulajdonát, az emlegetett ősi ereklyét, melynek becsületes neve Staff of Netherworld, és amely jelenleg Ovidio Bika néven becézgetett hercege magángyűjteményét gyarapítja -- feltehetően más értékes csecsebecsékkel egyetemben, lévén a sajtóanyag szerint következő feladatunk a Ring of the Unrepentant nevű ékszer rejtélyének megfejtése lesz... Antihősünk cselszövései, ármánykodásai és sátáni tervei elől sem ember, sem sárkányisten nem menekülhet, és a bő tíz órányi kaland végén Ashan birodalma örökre megváltozik.

Az új dinasztiafegyverrel, hősökkel, épülettel, artifact settel és pettel felturbózott Danse Macabre Adventure Pack szeptember 27-én jelenik meg, 9,99 eurós áron a Ubishopban, a Steamen és más digitális tartalomszolgáltatóknál.

Heroes VI: új DLC és Gold Edition szeptemberben

Aki azonban fizikai adathordozóra vágyik, eddig kimaradt a Heroes VI élvezetéből, vagy olyan rajongó, hogy minden kapcsolódó cuccot a polcán akar tudni, annak jó hír lehet, hogy ugyanezen a napon, tehát szeptember 27-én boltokba kerül a Might & Magic Heroes VI Gold Edition, 39,99 eurós áron Ez nemcsak az alapjátékot és a két kalandcsomagot tartalmazza, hanem egy exkluzív pályát is, amely az eredeti M&M birodalom, Enroth földjén zajló örökösödési háború poklába kalauzolja el a játékosokat.

Heroes VI: új DLC és Gold Edition szeptemberben