Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

A legutóbbi hétvége óta igazából sok változás nem állt be, azt leszámítva, hogy az első, soktízórás tesztjáték mellé érkezett egy második soktízórás tesztjáték, így jelenleg több dilemmával is küzdök. Egyrészt, hogy miként tudom egyazon idősávba mindkettő beszuszakolni, másrészt milyen elosztásban történjen ez. Az ezzel járó paralízis persze nem kellemes, ellentétben a játékokkal, amik... nos, egyelőre NAGYON jók.

valorant-pearl-map-release-date-8.jpg

Emellett persze nem maradhat el a napi Valorant sem. A Pearl, az új pálya elsőre annyira nem volt meggyőző, de egy hét intenzív játék után nagyon megszerettem, még ha továbbra is idegennek érzem a kialakítását, a méretét a többi Valorant-pályához képest. Cserébe viszont kellemes CS-emlékeket idézett fel, úgyhogy egyelőre pozitív a mérleg!

Britpopper

Amikor a Fall Guys: Ultimate Knockout berobbant, rengeteg embert csábított maga elé, és nemcsak a játék ment hatalmasat, de a belőle készült streamek, és videók is. Akkoriban még nem volt ennyi pálya és játékmód benne, úgyhogy a fejlesztők szépen elkezdték bővíteni, extra skinekkel és egyéb tartalmakkal megpakolni, viszont a kezdeti lelkesedés egy idő után alábbhagyott. Talán az Among Us mérhetetlen sikerei tettek be némileg a Fall Guys-nak, de az biztos, hogy sokan elpártoltak tőle. Érezte ezt a Mediatonic is, ezért június 21-én ingyenes formátumra váltottak, és ennek meg is lett az eredménye: a F2P-re való átállás után 48 órával már elérték a 20 millió (!) aktív játékost, ami egészen fantasztikus.

new-fall-guys-ultimate-knockout20220701103421.jpg

Én is köztük tértem vissza több hónapnyi távollét után, és bizony örömmel látom, hogy a Fall Guys szépen fejlődött. A napi kihívásokkal, meg a mikrotranzakciókat megkerülő, farmolással megszerezhető új cuccokkal most már egészen hasonlít a Rocket League-hez, csak ugye járgányokkal való focizás helyett itt a babemberek rohangálnak szerte a pályákon. Utóbbiak közül még mindig akad, amelyik szerintem feleslegesen túlbonyolított – és emiatt indokolatlanul nehéz –, de a többségüket hamar ki lehet tanulni. Ha eddig kimaradt nektek, vagy hozzám hasonlóan ti is parkolópályára tettétek, akkor az ingyenes verzióval már tényleg itt a remek alkalom arra, hogy visszatérjetek ehhez a kaotikus szórakozáshoz!

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?