A kollekció bejelentésekor sokan arra gondoltak, hogy nem csak a trilógia egyes részeit kapjuk meg, hanem a hozzájuk időközben megjelent kiegészítőket is, ám a BioWare és az EA jobbnak látta, ha bizonyos tartalmakat külön kell megvennünk; a Mass Effect Trilogy nem egy teljesen hiánypótló csomag, legfeljebb egy alapozó.

A cég hivatalos oldalán megtudtuk, hogy a PC-s verzió tartalmazza az első részhez megjelent Bring Down the Sky és Pinnacle Station DLC-ket, az ME 2-höz kiadott Cerberus Network DLC-t, amiben extra küldetések, fegyverek és egy új karakter szerepel, illetve a Mass Effect 3 multiplayer módját feloldó Online Pass sem marad el. Ezzel szemben az Xbox 360-as kiadásban csak külön tölthetjük le az első Mass Effect kiegészítőit, de ugyanúgy megkapjuk a Cerberus Network DLC-t és az Online Passt.

A BioWare még nem hozta nyilvánosságra, hogy mit tartalmaz a PlayStation 3-as csomag, s ennek megjelenését sem árulták el, viszont legalább annyit megtudtunk, hogy a Sony konzoljára külön is meg fog jelenni az első rész. Ezt letölthető formában, a PS3-as Mass Effect Trilogy megjelenésével egy időben tölthetjük le 15 dollárért. A Mass Effect Trilogy PC-re és Xbox 360-ra november 6-án fog befutni.