• Teaser előzetest kapott Guillermo del Toro Nightmare Alley c. horror-noirja
  • Egy jóst kuruzslással vádol meg a femme fatale-típusú pszichológusnő
  • Főszerepben Cate Blanchett, Bradley Cooper, Willem Dafoe, Rooney Mara, Ron Pearlman és Toni Collette
  • Premier december 17-én

Guillermo del Toro olyan horrorisztikus, természetfeletti filmekkel vált ismertté, mint például az Ördöggerinc, a Pokolfajzat vagy épp A faun labirintusa, amivel az Oscart is kiérdemelte. Legutóbb 2017-ben állt kamera mögé, hogy A víz érintését elkészítse, azóta pedig a Netflixen dolgozott Az Arcadia meséi animációs sorozatokon. Most azonban visszatér az élőszereplős produkcióhoz. Egyelőre csak előmunkálatai zajlanak a Pinokkiónak, Nightmare Alley című rendezése viszont már december 17-én mozikba kerül.

A horror és a fantasy elemeit ezúttal a film noir műfajával ötvözi del Toro. A történet főhőse egy lokálban tevékenykedő jós, akit kuruzslással vádol meg egy femme fatale-típusú pszichiáternő. Cate Blanchett és Bradley Cooper alakította hőseink feszült viszonyáról árulkodik a Searchlight Pictures által kiadott első teaser előzetes:

Érdekesség, hogy a Nightmare Alley annak ellenére kapta meg a legszigorúbb, R-es korhatár-besorolást, hogy a rendező ezúttal tudatosan tartózkodik a természetfeletti lények, szörnyek szerepeltetésétől. A William Lindsay Gresham 1946-os regényét adaptáló mű feltehetően szimbolikus módon mutatja be az emberi gyarlóságot és a bennünk lakó szörnyet a fent vázolt történetben.

mv5bmmq2ytnmodqtntjhms00nwq2lwi0m2qtogfjnzlmmgrkmjg0xkeyxkfqcgdeqxvymtu5mjayodqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A filmben egyébként egy sor neves színész feltűnik. Blanchett és Cooper mellett Willem Dafoe (Pókember), Mary Steenburgen (Last Vegas), Rooney Mara (A tetovált lány), Ron Pearlman (Pokolfajzat), Toni Collette (Hatodik érzékÖrökség) alakítják a főbb szereplőket. Alább láthatjátok a produkció hivatalos plakátját.