• Egy divattervező lány (Thomasin McKenzie) visszakerül a hatvanas évekbe
  • Bálványozott énekesnője testében (Anya Taylor-Joy) találja magát
  • A fantasztikus utazás során viszont kísértetek veszik üldözőbe a hősnőt
  • Magyar mozipremier október 21-én

A Dűnével ellentétben az Utolsó éjszaka a Sohóban kifjezetten tetszett a Velencei Filmfesztivál közönségének. Első előzetese alapján nincs is mit csodálkozni a dolgon, régen láttunk már ilyen színes, stílusos pszichohorrort/-thrillert. A film főhőse egy divattervező lány, aki valamilyen csoda folytán visszakerül az álomszerűen romantikus hatvanas évekbe és bálványozott énekesnője testében találja magát. A varázslatos utazás azonban hamar félelmetessé válik, ugyanis sötét démon veszi üldözőbe az idegen testben, térben és időben tartózkodó lányt.

Az olaszországi sikereken felbuzdulva tegnap érkezett egy új előzetes is, amit lentebb magyar szinkronnal láthattok. Ez ugyan néhány dolgot felfed a misztikus cselekménnyel kapcsolatban, a lényegről nem rántja le a leplet.

A műfaji játékairól híres Edgar Wright rendező (Haláli hullák hajnalaScott Pilgrim a világ ellenNyomd, bébi, nyomd!meg is kérte a közönséget, hogy ne spoilerezzék a történetet. Hazánkban október 21-én debütál nagyvásznon a Thomasin McKenzie (Jojo nyuszi) és Anya Taylor-Joy (VezércselAz új mutánsok) főszereplésével készült opusz. Csak győzzük kivárni!

mv5botqxzta5mjqtmdyzns00ytfjltlmyjqtodmzmzi0yjjlmzk2xkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)