• Október 14-én debütál a Dűne
  • A filmzenét Hans Zimmer írja, a rendező Denis Villeneuve (ÉrkezésSzárnyas fejvadász 2049)
  • Főszerepben Timothée Chalamet, Josh Brolin, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Zendaya, Jason Momoa, Javier Bardem, Josh Brolin és Stellan Skarsgård

Velencében finoman fogalmazva sem aratott osztatlan sikert az új Dűne. Valamennyi kritikus dicsérte a film vizualitását és a közegteremtést. A mondanivalót és a történet kidolgozottságát illetően viszont sokak számára hagyott némi kívánni valót maga után Denis Villeneuve (ÉrkezésSzárnyas fejvadász 2049rendezése. Frank Herbert ikonikus regényének két részletben történő tálalását sem feltétlen díjazták, hiszen ezzel rögtön egyértelműsítik a nézőben, hogy a játékidő végeztével még nem zárul le semmi.

A fentiek ellenére nehéz elképzelni, hogy ne hozza be az elvárt bevételeket a film. Villeneuve eddig sem az izgalmas vagy mélyen szántó történeteiről volt híres. Látványos trailere és a parádés színészgárda – főszerepben Timothée Chalamet, Josh Brolin, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Zendaya, Jason Momoa, Javier Bardem, Josh Brolin és Stellan Skarsgård – biztosíték lehet a magas nézőszámra.

mv5botmxngzlotctndm4os00otvhltgzytity2e1owfinje5ntyzxkeyxkfqcgdeqxvyodiyoteymzyv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Érkezett egy hosszú betekintő videó is a rajongóknak, amiben a készítők kommentálásában láthatjuk, hogyan készült a nagyszabású sci-fi. Az első részben a bátor és felelősségteljes Atreides az univerzum legveszélyesebb bolygójáról akarja elhozni a kivételes erőt biztosító fűszert, ami megmentheti népét, ám ehhez túl kell lépnie saját árnyékán. A zenét Hans Zimmer szolgáltatja, premier október 14-én mozikban.