• Új trailert kapott a Blade Runner 2049
  • Főszerepben Harrison Ford és Ryan Gosling
  • Bemutató: 2017. október 6.

Nagyon nagy sci-fi rajongó vagyok, de ha nekem még egyszer meg kell néznem a Blade Runnert, avagy a Szárnyas fejvadászt, megbuggyanok. Elismerem, hogy remek film, nagyon hangulatos, jó zenéje van, de olyan unalmas, hogy vallatni lehetne vele. Pont ezért nem is tartom minden idők legjobb sci-fijének. Ennek ellenére kíváncsian várom a folytatást, a Blade Runner 2049-et.

Bár nem tudom, minek kellett neki folytatást írni (amin amúgy már évtizedek óta gondolkodtak), már persze a pénzen túl, de amit eddig mutattak, az számomra kecsegtető. Ugyan a modern filmgyártásnak és trükk-technikáknak hála a hangulat megváltozott, mégis visszaköszön belőle a Blade Runner komorsága (ez még nekem is tetszik), ráadásul ez talán nem is lesz olyan unalmas. Lehet ez lesz a nekem való Szárnyas fejvadász.

Ami viszont félő, hogy az akció és a látvány pont a lényeget veszi el: az elgondolkodtató elemeket. A második trailer alapján háború készül a replikánsok és az emberek között (milyen eredeti), és ebben kap kulcsszerepet az öreg Rick Deckard (Harrison Ford), akit a Ryan Gosling alakította Officer K-nak kell előkerítenie.

Bizakodásra ad okot, hogy Denis Villeneuve (Érkezés, Sicario – A bérgyilkos) filmjei általában nem csak a látványról és az akcióról szólnak, igyekszik megmozgatni a nézők agytekervényeit, filmjei tónusa pedig közel áll a Blade Runnerhez. Úgyhogy esélyt a Blade Runner 2049-nek mindenképpen érdemes lesz adni, de azt sem szabad elfeledni, hogy az első rész immár 35 éves. Elég sok minden megváltozott ahhoz, hogy elfogadjuk: ez a film más lesz.