Minden idők egyik legjobb sci-fi-jét, a Blade Runnert (magyar keresztségben: Szárnyas fejvadász) nemcsak a mozikban élvezhették az emberek. 1997-ben, a Westwood Studios munkájaként megjelent egy point 'n click kalandjáték is, ami ugyan nem direkt adaptációja volt a legendás filmnek, de történetében néha megjelentek Ridley Scott filmjének eseményei, szereplői is. A játék jelöléseket és díjakat is kapott, és megmaradt azok emlékezetében, akik kipróbálták.

Az idén októberben mozikba kerülő Blade Runner folytatást már 1999-ben elkezdték tervezni, de a hivatalos bejelentésre csak 2015-ben került sor, míg az első kedvcsináló előzetest tavaly év végén adta ki a gyártó cég. Most azonban megérkezett a valódi trailer, ami remek képi világgal rendelkezik, így reménykedhetünk benne, hogy a Blade Runner 2049 nem lesz csalódás. 

Hogy ez így lesz-e, csak októberben fog kiderülni, mindenesetre az biztató tény, hogy nemcsak Rick Deckard (Harrison Ford) tér vissza, de a környezet is azonos lesz: a jövő Los Angelese fog helyt adni az eseményeknek. 

Ti várjátok/meg fogjátok nézni?