Már javában zajlik a Velencei Filmfesztivál, aminek keretében több régóta várt filmet vetítenek először nyilvánosan. A közönség láthatta többek közt a Dűnét és az általunk is az év legjobban várt thrillerének címkézett Utolsó éjszaka a Sohóbant. Míg utóbbit egyöntetűen kedvelte a kritika, a Frank Herbert klasszikusát adaptáló opuszról megoszlanak a vélemények.

dune-uj-kep-01.jpg(A kép forrása: Lost in Film)

Dűne

Ugyan Denis Villeneuve rendezését több kritika érte, alapvetően jónak értékelték, a Rotten Tomatoes-on például 85%-on áll a film. A legtöbb újság dicsérte a látványvilágot, a Variety szerint egyenesen öt csillag jár az alkotóknak a közeg megteremtéséért. Ugyanakkor csak két csillagot adtak a történetépítésre. Hasonlóképp vélekedik, a forgatókönyv gyengeségeit emeli ki az IGN, az Indiewire pedig egyenesen csalódott a műben. A tartalmi mélységeket hiányolta a The Los Angeles Times is és az Entertainment Weekly-vel egyetemben a történet kettéosztottságát fájlalták. Az Empire kritikusa ellenben izgatottan várja a második részt.

A bátor és felelősségteljes Atreides az univerzum legveszélyesebb bolygójáról akarja elhozni a kivételes erőt biztosító fűszert, ami megmentheti népét. Főszerepben Timothée Chalamet, Josh Brolin, Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Zendaya, Jason Momoa, Javier Bardem, Josh Brolin és Stellan Skarsgård.

Utolsó éjszaka a Sohóban

Noha Anya Taylor-Joy eltűnt a vetítés alatt, az elsöprő taps miatt, amit az Utolsó éjszaka a Sohóban kapott, végül visszatért a díszpáholyba a népszerű színésznő. Előzetese alapján nem is vártunk mást, a kritika azért hangsúlyzta, hogy Edgar Wright új rendezése épp olyan kiszámíthatatlan és játékos műfajfilm, mint a korábbiak (pl. Scott Pilgrim a világ ellen, Haláli hullák hajnala, Nyomd, bébi, nyomd!). A direktor írt egy Tarantinót idéző levelet is a közönséghez, amiben azt kéri, hogy ne spoilerezzenek, hanem őrizzék meg az élményt a jövőbeli nézők számára is.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@edgarwright által megosztott bejegyzés

Egy divattervező lány valahogy visszakerül az álomszerűen romantikus hatvanas évekbe és bálványozott énekesnője testében találja magát. Mivel a pontos szituációt szerencsére nem fecsegték ki az alkotók, egyelőre csak annyit tudunk, hogy a fantasztikus utazásnak ára van: kísértetek veszik üldözőbe a hősnőt.

mv5bzwuxzjlkzdctzdkyns00zwrjlthlyjqtmziyngqzmgzmowm3xkeyxkfqcgdeqxvymteymjm2ndc2v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Ti várjátok már a két ígéretes produkció hazai bemutatóját?