• A Codemasters bejelentette, hogy új GRID játékot kapunk
  • Benne rengeteg autóval, legendás versenypályákkal és egy nemezis rendszerrel
  • A debütálás szeptember 13-án esedékes

Nagyon úgy néz ki, hogy idén minden lehetőségünk meglesz a száguldás iránti vágyunk kiélésére: a Codemasters csapata a mai napon bejelentette, hogy még 2019-ben érkezik a következő GRID, méghozzá minden jelenlegi generációs platformra. Igen, így, számozás vagy alcím nélkül, egy rebootot kapunk ugyanis. A debütálás egész pontosan szeptember 13-án esedékes, tehát a Borderlands 3-al egy napon.

Az új GRID-ről jelenleg annyit tudni, hogy helyet kapnak majd benne négy kontinens legismertebb városai és legendás versenypályái egyaránt, ami pedig a kocsik felhozatalát illeti, lesz itt minden, tuning verdáktól egészen a klasszikus izomautókig. Ahogy haladunk előre a játékban, úgy válnak majd elérhetővé különböző kozmetikai elemek is, valamint érdemes még megemlíteni az úgynevezett nemezis rendszert is, melynek a lényege, hogy a korábban legyőzött MI sofőrök megpróbálnak majd revansot venni rajtunk a vereségért. A fejlesztők szerint lényegében egy olyan programot kapunk majd, mely az árkád vonal kedvelőinek és a szimulátorosabb irány rajongóinak egyaránt kedvez majd.

Külön érdekesség, hogy a fejlesztésben Fernando Alonso is részt vett konzulensként, sőt még a játékban is lehetőségünk lesz összefutni vele. Minden adott hát egy jó száguldáshoz, mi pedig kíváncsian várjuk, ezúttal mit tesz le az asztalra a Codemasters csapata.