Az ember a héten szinte levegőt is alig kap a nagy bejelentések láttán: először "kiszivárgott" az Assassin's Creed IV, most pedig itt van az új Thief, mely szerencsére elhagyta a tragikus 4-es számot az E-betű helyéről, és teljes reboottá avanzsált. Bizony, a ma megjelent Tomb Raider után Garrett kalandjait is új formába kívánja önteni a Square Enix. A játékot a Game Informer következő száma mutatja be részletesebben, de már most vannak kikerült, jó minőségű játékképek (a vízjelért elnézést, ezek forrása még nyilván nem hivatalos).

Hivatalos: jövőre visszatér a Thief!

A képek alapján leszűrhető, hogy reboot ide vagy oda, most is egy sötét hangulatú, gótikus jellegű, már-már steampunk világban kalandozunk majd, s hogy a grafikusokra nagy hatással volt a közékori / kora újkori London képe, illetve a tavaly debütált Dishonored. A grafika talán nem sokkal kidolgozottabb annál, mint amit egy jelen generációs konzolokra tervezett AAA-játék villant, de nem szabad elfelejteni, hogy a premierig még legalább egy év hátra van, és azt sem tudjuk, hogy mekkora terület lesz bejárható. A történet szerint Garrett egy Városnak nevezett ipari metropoliszban garázdálkodik, melynek lakói nemcsak a pestissel és a szegénységgel küzdenek nap mint nap, de az elnyomással is, mert a Város felett uralkodó Báró ott rúg bele az ágról szakadtakba, ahol csak éri őket. Ez persze Garrettnek sem tetszik, így már most borítékolható, hogy a kékvérű gazember és a legendás mestertolvaj összeakasztja a bajszot.

Hivatalos: jövőre visszatér a Thief!

A játékmenet most is első személyű nézetet használ, de a Thief nem FPS, hanem lopakodós akciójáték, melyben a közvetlen, agresszív konfrontáció szinte biztos halált jelent. Épp ezért a sötétben bujdokolva, magaslatokra felkapaszkodva közelítjük meg célpontjainkat, amik ilyen-olyan műtárgyak, ereklyék lesznek. A Thiefben a zárfeltörés külön minijátékot kap (ez persze elvárható minimum), és visszatér a manapság kicsit túl sokszor használt íj is. A helyszínek templomok, bordélyok, óratornyok és különféle erődök lesznek. A játékon nagyon régóta dolgoznak, eredetileg 2009-ben jelentették be. Megjelenni jövőre fog PlayStaton 4-re, PC-re és "egyéb következő generációs platformokra", azaz új Xboxra és talán Wii U-ra, bár utóbbira nem fogadnánk nagy tétekkel. Alant a Game Informer hivatalos videóját tekinthetitek meg, tele képekkel és egy retrospektív bevezetővel, melynek láttán a technika gyors ütemű fejlődése is szemet szúr majd.