• Sikeresen egyesült az Embracer Group és a The Gearbox Entertainment Company
  • Utóbbi lesz a cégcsoport hetedik különálló részlege

A THQ Nordic anyacége, az Embracer Group február elején jelentette be, hogy egy 1,3 milliárd dolláros tranzakció keretein belül összeállnak a The Gearbox Entertainment Companyvel, melynek következtében előbbi fél szert tesz az amerikai fejlesztő-kiadóra, illetve annak értékes IP-kínálatára, utóbbi pedig részesedést szerez a svéd vállalatban. Mindez pedig most már hivatalosnak tekinthető, a két cég bejelentette ugyanis, hogy ténylegesen is végbe ment az egyesülés.

ismet-bevasarolt-a-thq-nordic-anyacege-a-gearbox-es-egy-star-wars-jatekokat-keszito-studio-is-hozzajuk-kerult.jpg

Az 550 főt foglalkoztató, több fejlesztőcsapattal és egy észak-amerikai kiadói részleggel is rendelkező Gearbox ezzel az Embracer hetedik különálló divíziója lesz.

"Csapatunk nagyon izgatott az új lehetőség miatt. Távol vagyunk attól, hogy ellovagoljunk a naplementében, mostantól új IP-ket hozhatunk létre, új irányokba mehetünk a már létező címeinkkel, bővíthetjük csapatainkat, illetve új lehetőségek nyílnak meg küldetésünkben is, melynek célja, hogy szórakoztassuk a világot" – nyilatkozta a The Gearbox Entertainment Company alapítója, Randy Pitchford.

"Ez volt az Embracer eddigi legnagyobb egyesülése. Hálás vagyok Randynek és a csapatának a lelkesedésért, kreativitásért és jövőképért. Magabiztosak vagyunk abban, hogy a Gearbox hosszú távú jövője nálunk leledzik" – tette hozzá a Gearbox vezérigazgatója, Lars Wingefors.

A nagyszabású egyesülés mellett az Aspyr Media és az Easybrain felvásárlása is hivatalosan végbement, melyeket szintén két hónapja jelentett be az Embracer.