• Összeáll az Embracer Group és a The Gearbox Entertainment Company
  • Az Aspyr Media és az Easybrain csapata is a kiadó tulajdonába kerül

Kis túlzással nem telik el úgy hónap, hogy a THQ Nordic anyacége, az Embracer Group ne jelentene be egy-két kisebb-nagyobb felvásárlást, és végül februárban sem kellett sokat várnunk az első ilyen hírekre, igen komoly célpontokra csapott le ugyanis a kiadóóriás.

A legfontosabb hír, hogy az Embracer Group és a The Gearbox Entertainment Company egyesülnek – itt tehát nem hagyományos felvásárlásról van szó, hiszen az 1,3 milliárd dolláros tranzakció mellett a Gearbox vezérigazgatója, Randy Pitchford, illetve a cég alkalmazottjai jelentős részesedést is kapnak az Embracerben. A Gearbox ezzel a hetedik különálló videójáték-divízióvá válik a vállalaton belül, ami magában foglalja majd a Gearbox Software fejlesztőcsapatát és a Gearbox Publishing amerikai kiadói részleget is. Emellett pedig olyan IP-k kerülnek az Embracer birtokába ezáltal, mint a Duke Nukem, a Brothers in Arms vagy a Borderlands – igaz, utóbbi esetében a kiadási jogok a Take-Two kezében vannak.

ismet-bevasarolt-a-thq-nordic-anyacege-a-gearbox-es-egy-star-wars-jatekokat-keszito-studio-is-hozzajuk-kerult.jpg

Ez még nem minden, az Aspyr Media is az Embracer Group tulajdonába került ugyanis, mely a Saber Interactive részleghez csatlakozik. Ez pedig újabb nagyon komoly zsákmány lehet a THQ Nordic anyacége számára, hiszen az elmúlt években több Star Wars remaster játékot is készítő fejlesztő-kiadó egy nagyszabású, 70 millió dolláros költségvetésű projekten dolgozik jelenleg, ami a híresztelések szerint egy új Star Wars: Knight of the Old Republic lesz.

Végül, de nem utolsósorban az Easybrain is az Embracer Group bevásárlókosarában kötött ki: a mobiljátékokra specializálódott fehérorosz fejlesztőcsapatért 640 millió dollárt fizettek.