• Újabb stúdiót vásárolt fel a THQ Nordic anyacége
  • A Vertigo Games 50 millió euróért került az Embracer Group tulajdonába

Azok után, hogy augusztusban nem kevesebb mint 8 stúdiót vásároltak fel, szeptemberben sem kellett sokat várni az első hasonló hírekre az Embracer Group kapcsán, a THQ Nordic anyacége ugyanis bejelentette, hogy a Vertigo Games mostantól az ő kötelékükbe tartozik, amiért 50 millió eurót fizettek.

az-eg-kek-a-fu-zold-a-thq-nordic-anyacege-pedig-megint-felvasarolt-egy-studiot.jpg

A holland cég 2013 óta a VR platformokra fókuszál: az ő nevükhöz köthető a sikeres zombis FPS, az Arizona Sunshine, jelenleg pedig szintén ez belső nézetű shooteren dolgoznak After the Fall címmel.

"A VR piac a valódi felemelkedés szélén áll, köszönhető a jobb és hozzáférhetőbb hardvereknek, illetve az egyre több és több minőségi tartalomnak. Úgy hisszük, most van itt az ideje, hogy még inkább rákapcsoljunk, a Koch Media és az Embracer személyében pedig ideális partnerekre leltünk ebben" – nyilatkozta a Vertigo Games vezérigazgatója, Richard Stitselaar.

A Vertigo Games a jövőben a Deep Silver alá fog tartozni, de az Embracer Group többi részlegével is együtt fognak dolgozni különféle VR projekteken.