• Rengeteg új robot lesz a Horizon: Forbidden Westben
  • És mindegyik halálos lesz
  • Az egyik legveszedelmesebb egy óriás kobra-csörgőkígyó

A Horizon: Zero Dawn-ban nyüzsögtek az állatok képére megformált gépek. Ezek egy részét még GAIA teremtette, hogy általa élessze újjá a földi életet, amit 1000 évvel korábban szintén a gépek teljesen elpusztítottak. Azonban 3021-ben, amikor GAIA alprogramjai elszabadultak, a gépek gyártásáért felelős HEPHAESTUS újabb, veszedelmesebb masinákat teremtett, hogy „gyermekeit” megvédje az emberektől.

Ahogy egyre távolodunk a Derangement nevű eseménytől (a törzsek így hívják azt a történelmi pillanatot, amikor a gépek minden átmenet nélkül ellenségessé váltak), úgy jelennek meg egyre veszélyesebb masinák. Ezek egyike lesz a Horizon: Forbidden Westben megjelenő Slitherfang, ami úgy néz ki, mint egy kobra és egy csörgőkígyó óriásira nőtt mechanikus hibridje. Ezt a gépet először a The Game Awardson bemutatott trailerben láthattuk.

A Slitherfang torkánál tartályok helyezkednek el, amikből savat képes köpni közepes távolságra. Természetesen nyilakkal ki lehet lőni a tartályokat. Ezzel persze a Slitherfang nem lesz lefegyverezve. Ha a robotkígyó megrázza csörgőjét, jobb, ha Aloy messzire húzódik tőle, ugyanis ezután a farka végéből elektromos hullámokat indít útjára. Ha viszont sikerül leválasztani a gépről a csörgőjét, fegyverként is használhatjuk majd azt.

Méregtartályok kilőve, csörgő leválasztva, akkor minden rendben, ugye? Hát nem! A Slitherfang csuklyája nem csak dísznek van, az is fegyver. Képes hanghullámokat kilőni, ami átmenetileg megbénítják Aloy-t, ezzel kitéve őt a következő támadásnak. Mathijs de Jonge direktor szerint a csuklya hangcsapása elől csak úgy menekülhetünk el, ha a feltöltési idő alatt kijutunk a hatótávolságából.

Ha minden fegyverétől megszabadítottuk a Slitherfangot, akkor sem nyugodhatunk meg. Eme mechanikus rémálom ugyanis rendkívül gyorsan mozog és csapásai nagyon erősek. Ráadásul ahogy romlik az egészségi állapota, úgy változik a támadási stratégiája, szóval nem árt, ha mi is rugalmasan viszonyulunk hozzá. És, ha mindez nem lenne elég, a kis mocsok képes lelökni minket mindenhonnan, ahová esetleg felmászunk.

Szerencsére a Slitherfangnak is vannak gyengepontjai, ráadásul sebezhető tűz-, jég- és plazmaalapú fegyverekkel. Szóval a legyőzése nem lehetetlen, de Aloy-nak meg kell majd szenvednie minden ilyen masina kiiktatásáért.