• Ingyenesen felfrissíthetjük a játékot PS4-ről PS5-re
  • 10 dollárért a jövőbeli Sony játékok számára is elérhető lesz ez

A jövőre érkező Horizon: Forbidden West egyaránt elérhető lesz a leköszönt PS4-re és a jelenleg regnáló PS5-re. Ez azonban magával hozott egy kellemetlenséget. Azok, akik PS4-re veszik meg ugyan játszhatnak a Forbidden Westtel PS5-ön, de csak a PS4-es változattal. Ugyanis a Sony nem ajánlott fel ingyenes frissítést, vagy alapvetően bármilyen frissítési lehetőséget. Tehát újra meg kellett volna venni a játékot PS5-re.

Ez a döntés persze finoman szólva sem nyerte el a játékosok tetszését, és úgy tűnik, a kaszák és kapák élesítésének hangja a Sony-t is meghátrálásra kényszerítette. Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezetője egy blogpost frissítésével jelentette be, hogy a Horizon: Forbidden West ingyenesen felfrissíthető lesz PS4-ről PS5-re.

Ryan a posztjában elismerte, hogy az előrendelői ajánlatukkal mellé lőttek, ahogy azt is, hogy bár tavaly elkötelezték magukat az ingyenes frissítésekkel a keresztgenerációs játékok esetében, hiba volt ezt az ígéretet nem megtartani pusztán azért, mert a pandémia miatt a Horizon: Forbidden West már nem jelenik meg abban az ablakban, amire az ígéretük vonatkozott. Szóval Aloy második kalandja is ingyenesen frissíthető lesz PS5-re azoknak, akik PS4-re veszik meg.

Emellett Ryan azt is bejelentette, hogy ezentúl minden, belsős fejlesztésű játékuk, ami frissen jelenik meg PS4-re és PS5-re, 10 dollárért felfrissíthető lesz a régi konzolról az újra, függetlenül attól hogy a játékos digitálisan vagy fizikai formában vásárolta meg. Ez vonatkozik a következő God of Warra és a Gran Turismo 7-re is, valamint az összes, a jövőben megjelenő keresztgenerációs játékra.