A Nintendo sem számított akkora sikerre, mint amekkora a NES mini lett, melyet eredetileg is csak egyszeri kuriózumnak szántak rajongók számára, nem volt tervbe véve a piacon tartása. Annyira nem, hogy még az átütő siker sem tántoríthatja el a Nintendót a gyártás felfüggesztésétől, mint ahogy azt a cég múlt héten hivatalosan is bejelentette.

Éppen ezért érdekes, hogy a Nintendóhoz közeli forrásokra hivatkozva hozta nyilvánosságra értesüléseit a Eurogamer, melyek szerint a NES mikrokonzol, a NES Classic mini (hivatalos megnevezésén Nintendo Classic Mini: Nintendo Entrertainment System) gyártásának felfüggesztése nem a véletlen műve. Nagy szerepet játszik benne a soron következő minikonzol, a SNES mini, mely információik szerint idén karácsonykor jelenhet meg a piacon.

Remélhetőleg kétszer nem követik el ugyanazt a hibát és a várható SNES mini már elegendő példányszámban kerül legyártásra, már csak az a kérdés, hogy a terjedelmesebb katalógusból vajon hány játék kerül a mikrokonzol belső tárolójára, mely megoldáshoz várhatóan ragaszkodik a Nintendo.

nintendo-snes.jpg