Ha minden a tervek szerint alakul, még karácsony előtt különálló kiadásban is megjelenhet a DayZ. A nagy sikerű mod készítője, Dean Hall jelenleg is folytatja a tárgyalásokat a különálló játék ügyében, s hacsak nem húzódik el a dolog, hamarosan megkezdődhetnek a munkálatok. A játékon ugyanis sokat kell dolgozni ahhoz, hogy Hall pénzt merjen érte kérni, hiszen azt semmiképpen sem akarja, hogy a játékosok átverve és lehúzva érezzék magukat.

A tervei közt az szerepel, hogy a majdani teljes játékban bázisokat építhetünk, illetve szebb és sokkal élethűbb animációkat, valamint rongybabafizikát épít be. Összességében tehát egy finomított és kiegészített játékot kapnánk a pénzünkért. Hall a Minecrafthoz hasonló áron akarja piacra dobni a játékot, vagyis olyan 25 dollárra kell számítani.

A különálló DayZ azonban csak attól függ, hogy sikerül-e megállapodást kötni a Bohemia Interactive-val, vagy egy olyan céggel, amelyik hajlandó pénzt áldozni a projektre -- Hall elmondása szerint már többen is felkeresték az ügyben.