Nemrég újra szárnyra keltek a pletykák, amelyek szerint készül egy új Bully-játék. Hogy aztán ez mi is pontosan, azt nehéz meghatározni. Egyes források szerint a Bully 2, mások szerint az eredeti játék remake-je vagy remasterje. Azt viszont régóta tudjuk, hogy jó pár évvel ezelőtt valóban készült egy Bully 2 a Rockstar New Englandnél (korábban Mad Doc).

A Game Informer nemrég több volt alkalmazottal is elbeszélgetett erről az elkaszált projektről, akik elmondták, hogy a készülőfélben lévő játék olyan nagy lett volna, mint a GTA: Vice City, és egy bonyolult kapcsolati rendszer alapján működött volna. Vagyis a főhős, Jimmy cselekedeteit megjegyezték az NPC-k és ez alapján reagáltak rá – ezt a rendszert részben a Red Dead Redemption 2-ben láthattuk működés közben.

Ennek hála az új kapcsolatok új lehetőségeket nyitottak volna meg, míg a negatív cselekedetek elzártak volna előlünk bizonyos utakat. A fejlesztőcsapat azt is el szerette volna érni, hogy a játéktér minden épületébe, és ott minden helyiségbe be lehessen menni. Részletes üvegtörés-modellt terveztek, az idő előrehadtával változó környezetet (például nőtt volna a fű) és Jimmy-nek olyan mozgási rendszert, aminek hála fára és háztetőkre is fel tudott volna mászni, de akár az ablakokon is kilóghatott.

Ebből a Bully 2-ből állítólag játszható változat is volt már. Jimmy szabadon mozoghatott, interakcióba kerülhetett különböző tárgyakkal és néhány mellékküldetés is készen állt. Ugyanakkor még több évnyi fejlesztés állt előtte. Végül a Rockstar lelőtte a projektet a GTA-k, illetve az akkor készülő Max Payne 3 javára.